Lärare

Susanna Lindeborg, piano
Susanna Lindeborg utbildades på Musikhögskolan i Göteborg på 1970-talet . Hon började som klassisk pianist men började ägna sig åt jazz och improvisation. Tillsammans med saxofonisten Ove Johansson leder hon Mwendo Dawa som turnerat i hela världen, Europa, Nord- och Sydamerika, Kina, Japan och varit en av Kulturverkets återkommande musiker. Susanna har även gjort solokonserter på internationella festivaler samt spelat duo med Ove Johansson och medverkat i grupperna Salamander, Natural Artefacts.
Hennes senaste soloskiva medförde att hon nominerades till Nordiska Rådets musikpris 2011. Susanna undervisade i improvisation på Musikhögskolan några år under 1980-talet. Hon har alltid varit intresserad av undervisning även om hon varit mest verksam som musiker. Hon har en bred grund att stå på med klassisk teknik i botten, jazzimprovisation, men är också kompositör. Hon kan ackompanjera sångare och sångelever.



Peter Skoog, Violin
Peter Skoog, violinist, utbildades på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han tog examen år 1994. Han är både kammarmusiker och pedagog. Under 15 år var han primarie i Ginestrakvartetten på Musik i Halland. Kvartetten spelade i alla slags sammanhang, ren kammarmusik, men även bejublade sceniska föreställningar där varje instrumentalist spelade en karaktär. Efter att kvartetten lades ned var Peter inblandad i ett El Sistema projekt samt ansvarig för skolkonserterna i Falkenbergs kommun. Han är nu anställd på Kulturskolan i Halmstad som lärare i fiol och ensemblespel och är för övrigt aktiv frilansmusiker samt driver egna konstnärliga projekt. Peter har en gedigen erfarenhet, klassisk skolning i botten, men känner sig hemma i de flesta genrer. Han har ett begränsat antal platser för fiolelever på Kulturverkets musikskola.



Kajsa Bacos, sång, röstvård och tal
Studier i Antikens Kultur och samhällsliv, Musikvetenskap vid Lunds Universitet, sång vid Musikhögskolorna i Malmö och Wien. Sångpedagogexamen. Specialstudier i sång samt talpedagogik i Stockholm för Ninni Elliot. Fonetik och röstakustik på Sthlms Universitet resp. KTH.
Frilanssångerska i kammar- och kyrkomusikaliska sammanhang i Sverige och Danmark, medverkat i uppsättningar på Skånska Operan, samt hållit röstseminarier och workshops från Kiruna till Trelleborg. Under Kulturår -98 satte hon upp barnoperan Brundibar som spelats i koncentrationslägret Theresienstadt. med en nyskriven rampjäs av Åke Leijonhufvud, som ett pedagogiskt kulturårsprojekt med musik, teater, workshops, föreläsningar, utställning i syfte att arbeta mot främlingsfientlighet, rasism mm. Projektet har hittills gjorts i Halmstad, Laholm, Ängelholm och Örnsköldsvik. Tillsammans med Ole Sand driver hon Kulturverket, en musik- och kulturförening i Halmstad, som fått Halmstad kommuns kulturstipendium. Startat Kulturverkets Musikskola, där hon undervisar i sång. Hon håller också workhops och föredrag i röstens funktion samt arbetar med olika kulturprojekt i kommunen. 2012 fick Kajsa dela Hallandspostens kulturpris med musikern Linnea Ohlsson.
Kajsa har erfarenhet från undervisning på alla nivåer från solosångare till nybörjare med röstproblem och undervisar både i tal och sång.